Coming soon

Wat moet je aanschaffen

Wat moet je aanschaffen

Wanneer je in verwachting bent zullen er veel zaken aangeschaft moeten worden. In dit artikel lees je tips over welke zaken onmisbaar zullen zijn tijdens je zwangerschap. Per periode zullen wij benoemen wat er nodig is.

Tijdens je eerste trimester

Dagboek
Niet geheel noodzakelijk, maar wel heel leuk, is het bijhouden van een dagboek. Omdat er tijdens je zwangerschap zoveel gebeurd is het leuk voor jezelf, maar zeker ook voor je kind wanneer deze ouder wordt, om bij te houden hoe jij je zwangerschap hebt beleefd.

Zwangerschapskleding
Ondanks dat je op dit moment van de zwangerschap nog niet echt een dikke buik zult hebben is het toch prettig om één of meerdere nieuwe broeken te kopen. Je zult namelijk beginnen te merken dat ze niet zo lekker meer zitten. Kijk daarom aan het einde van je eerste trimester naar zwangerschapsbroeken. Tijdens de zwangerschap zal je ook snel merken dat je borsten gevoelig gaan worden. Voor veel vrouwen is dit zelfs een eerste teken van de zwangerschap.

Tijdens je tweede trimester

De babykamer
Het is niet ongebruikelijk dat er een leveringstijd is voor meubels, dit is niet anders voor de meubels van je kinderkamer. Daarom is het aan te raden om op dit punt van je zwangerschap te beginnen met het inrichten van de babykamer. In deze periode heb je ook nog voldoende energie om dergelijke acties te ondernemen.

Positiekleding
Je lichaam begint nu echt aanzienlijk te veranderen. Je krijgt overduidelijk een zwangerschapsbuikje. Koop daarom nu comfortabele kleding die meegroeit met je lichaam. Koop broeken, truien maar denk ook aan ondersteunend ondergoed en nieuwe schoenen.

Tijdens je derde trimester

Zitje voor in de auto
Essentieel om voor je bevalling in huis te hebben, anders mag je de baby namelijk niet vervoeren. Let erop dat het kinderzitje voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.

Voedingsbeha
Koop aan het einde van de zwangerschap een voedingsbeha, maar hou het op dit moment nog bij één beha. Je borsten zullen nog veranderen.