KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Een dag om nooit te vergeten

Vind je het ook zo spannend? Volgens mij herinnert elke moeder zich de eerste keer dat ze haar kleutertje naar de basisschool bracht om het aan het einde van de dag terug te krijgen als een ‘basisschool topper’. Spannend is dat, het loslaten van je kleuterschat maar het is gelukkig heel natuurlijk. Het is een proces waarin jij je ook moet ontwikkelen maar waarin jullie beiden veel nieuwe schatten zullen ontdekken. Geef het tijd en geef het genoeg aandacht, dan zal het iets heel moois worden.

 

Vrouwelijke strijdhormonen

Als vrouw zijn we er uiterst kien op goed op te letten op onze kittens. We dragen vrouwelijk strijdhormonen in ons waardoor we extra waaks zijn, altijd op tien dingen tegelijk letten en extra scherp zijn. Het is een natuurlijk proces maar kan soms wel erg botsen met de normen in de huidige maatschappij. Het is logisch dat het niet wordt gewaardeerd maar wel lastig om tegen te gaan. Toch is het niet onmogelijk, dus wees je bewust van je acties en pas ze zodanig aan.

 

Loslaten blijft moeilijk

Als mens zijn we gewend om zaken te automatiseren en van onze bezigheden gewoontes te maken. Als we zomaar iets loslaten is het gehele proces van automatiseren voor niets geweest. Door dit voor te zijn is er voor gezorgd dat we moeilijk dingen loslaten. Om dit te doorbreken is het goed om je ten eerste bewust te zijn van je acties en ten tweede jezelf sussen door rustig tegen jezelf te zeggen dat het goed is.

 

Van kleuter tot basisschool topper

Als het kleutertje je hart al heeft gestolen, zal de basisschool topper dit al helemaal doen. Met grote sprongen springt het vooruit en maakt zichzelf allerlei nieuwe kunsten eigen. Het is heerlijk om te zien hoe uw kind groeit en zich ontwikkelt, dus geniet hier ook van. Je krijgt er heel veel moois voor terug en je zal je kindje zien stralen. Voor het kind zelf is het namelijk ook heerlijk om nieuwe dingen te leren. Wees je hier bewust van en prijs het kind zodat ze je prijs als een beker op haar schouder mee kan dragen.